sobota 29. září 2012

Vytáhl zbraň a ochranka nic. Katastrofa, líčí svědek útok na Klause

Zdroj
Autor: Markéta Březinová

Šestadvacetiletý muž, který v pátek v Chrastavě vystřelil na prezidenta Klause, byl podle starosty sousední obce Romana Slezáka podezřelý hned od začátku.


"Prezident odcházel a mezi davem se udělala ulička. Když byl Klaus asi metr od nás, začal se z levé strany prodírat muž v maskáčích. My tam byli všichni v sakách a kravatách. Už na první pohled byl podezřelý," popsal situaci pro iDNES.cz Slezák, který stál v blízkosti prezidenta spolu s dalšími asi deseti starosty, kteří byli na akci pozváni.

Dokonce si všimli, když útočník vytáhl zbraň. Stál v tu dobu prý asi metr od prezidenta, ale jeho ochranka nezareagovala. "Divili jsme se, pak udělal ještě krok, zbraň mu jakoby otřel o ruku a šestkrát nebo sedmkrát vystřelil," uvedl Slezák.

Ochranka byla v tu dobu všude kolem, ale naprosto to ignorovala; útočníka od Klause odtrhli lidé, kteří stáli okolo, tvrdí Slezák. "Prezident se otočil k jednomu z ochránců a řekl mu, že to teda nezvládli," prohlásil. Šestadvacetiletý muž poté normálně odešel z davu. Nikdo se ho nepokusil zadržet.


Podle starosty šel směrem k náměstí, kde si ho odchytl novinář z TV Nova, který s ním udělal rozhovor. "Až poté přišel policista v civilu, sebral útočníkovi pistoli a policie ho zadržela," řekl Slezák. Jednání ochranky bylo podle něj katastrofální.

Její chování kritizovali i bezpečnostní experti. Ochránci podle nich totiž neměli vůbec dopustit, aby se někdo dostal k prezidentovi "tělo na tělo". "Kdyby měl ostrou zbraň, tak jsme dneska bez prezidenta, to je jasné," okomentoval věc odborník na bezpečnost Andor Šándor.

3 komentáře:

  1. Střílel na Klause zblízka? Tak to ochranka selhala, říká šéf URNA
    http://zpravy.idnes.cz/sef-urna-lochman-o-strelbe-na-klause-d6h-/domaci.aspx?c=A120928_161715_domaci_jw

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Ano, Vierko, až se nám všem zdá, že to bylo předem připravené ze dvou důvodů. Vystrašit Klause, protože vetoval několik špatných zákonů a druhý důvod, mladík řekl, že je komunista a u nás má nyní KSČM nejvyšší procento před volbami, které budou za dva týdny.

      I zahraniční tisk je udivěn:

      http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/57452-zprava-o-strelbe-na-klause-obletela-svet-i-kevin-costner-by-zareagoval-lepe/
      Zpráva o střelbě na Klause obletěla svět. I Kevin Costner by zareagoval lépe

      Vymazat

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *