sobota 29. září 2012

Tohle se jim opravdu nepovedlo.

Autor: Tomáš Haas
http://blog.aktualne.cz/blogy/tomas-haas.php

Zdroj: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-haas.php?itemid=17637

Pohyboval jsem se s prezidentem a jeho ochrankou dost dlouho. V té době jsem policisty z prezidentovy ochranné služby viděl ve službě dnes a denně. Dva z nich poznávám na záběrech. Domníval jsem se, že jsou to profesionálové. Nevěřil bych, že by někoho pustili tak blízko k prezidentovi a dovolili mu vytáhnout pistoli, sedmkrát vystřelit a odejít.

Pachatel byl zadržen několik desítek metrů od místa incidentu. Před tím si ještě stačil zapálit cigaretu a dát rozhovor novinářům.

Šéf prezidentova ochranného teamu Jiří Sklenka tvrdí, že prezidentovi nehrozilo nebezpečí, že pachatel střílel z několika metrů.
Není to pravda, videozáznam incidentu (na serveru Novinky) zřetelně zobrazuje pachatele, jak přikládá pistoli k prezidentově boku a střílí z bezprostřední blízkosti. Je slyšet sedm cvaknutí, sedm výstřelů plastické pistole. A jak se zdá, prezident byl jediný, kdo si jej všiml. Kdyby ta pistole byla opravdová, nebo kdyby pachatel použil nůž, bylo by to to poslední, co prezident viděl. Je vidět, jak se prezident rozhlíží, dívá se na pachatele a obrací se k těm, kdo by jej měli chránit. Další dva členové ochranné služby pomalu přicházíí k místu, kde stál pachatel. S úsměvy na rtech a jeden se žvýkačkou v ústech.



 Jediný kdo budí dojem, že situaci vnímá a správně hodnotí, je prezident, který zůstal chladný a ironicky se stal velitelem vlastní ochranky.

Videozáběry by měly být používány jako instruktážní film s titulkem "Jak vystavit chráněnou osobu smrtelnému nebezpečí."

Muž své jednání zdůvodnil tím, že "politici jsou slepí a hluší k nářkům lidu". To je v našich mediích velmi populární téma a tak se jistě dočkáme moudrých hlav na televizních obrazovkách vysvětlujících nám, že jeho čin je upozorněním na strašlivý stav české politiky, že je projevem názoru, že jde o politický protest a že pachatel je vlastně bojovníkem za svobodu projevu a očistu české politiky.

Já se ve shodě s panem prezidentem domnívám, že ten muž je magor, který by zasloužil pár facek.

Nedostane ani ty. Nestane se mu nic. Do pondělka budou policisté z místního oddělení policie v Chrastavě a státní zástupce přemýšlet o kvalifikaci jeho činu a pak jej s nejvyšší pravděpodobností propustí na svobodu. Jeho sedm výstřelů bude klasifikováno jako přestupek. Ta pistole nebyla opravdová, prezidentův život nebyl ohrožen a airsoftové pistole nejsou zakázán

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *