sobota 29. září 2012

Video z útoku na prezidenta Klause



... jak ho zachytily kamery televize Prima Family

Zdroj: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/182251/atentat-na-prezidenta-klause-utocnik-strilel-plastovou-pistolkou.html



 Nečekaný útok na svátek sv. Václava

Václav Klaus do Chrastavy dorazil z tradiční pouti ve Staré Boleslavy u příležitosti svátku sv. Václava. Zde ve svém projevu vyzval k hlasité obraně tradičních hodnot.
"Stále jsme svědky každodenních útoků pokrokářů všeho druhu na naši dlouhou dobu utvářené a osvědčené společenské hodnoty a ctnosti. Tradiční staré dobré hodnotové schéma se rozkládá,"
nechal se slyšet Klaus. O několik hodin později se pak sám stal terčem nečekaného útoku, jehož motivace je zatím nejasná. Muže v maskáčích odvezla policie k výslechu.
"Pachatel je v současné době na výslechu na obvodním oddělení v Chrastavě,"
potvrdila Blesku po zatčení střelce liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. K útoku na prezidenta došlo při slavnostním otevírání mostu v Chrastavě na Liberecku. Ke Klausovi přistoupil bez včasného povšimnutí ze strany ochranky muž v maskáčích a s plastovou pistolí v ruce. Z ní pak vyslal na prezidenta z bezprostřední blízkosti několik kuliček. A poté se pokoušel ztratil v davu.

Ochranka selhala

Prezident naštěstí vyvázl bez větší úhony, pro jistotu byl však převezen k ošetření do nemocnice. Byl však také pořádně naštvaný:
"Tohle se vám opravdu nepovedlo,"
sdělil krátce po útoku nasupeně ochrance, jak píše tn.cz. Střelce již zadržela policie, kromě plastové zbraně u sebe měl i pepřový sprej.

Klaus: Lidé jsou blázniví

Prezident nechtěl zpočátku událost příliš komentovat. Řekl jen, že jsou lidé blázniví. Incident se stal krátce před 15:00, když Klaus po otevření mostu procházel obklopen davem lidí. Vše se seběhlo zčista jasna, a tak měli problém zaregistrovat přesně celou událost i ti, co se pohybovali v těsné blízkosti Klause.
"Stál jsem vedle prezidenta, když mu muž z druhé strany přiložil k boku pistoli a několikrát stiskl spoušť. Slyšel jsem několik cvaknutí. V první chvíli jsem vůbec nevěděl, o co jde,"
řekl ČTK chrastavský starosta Michael Canov.

3 komentáře:

  1. Ochranka prezidenta nechala celý incident bez jakékoliv reakce, mladíka zadržela až policie a ještě před tím stihl muž poskytnout rozhovor novinářům.

    Komu vadí Klaus ?
    Komunistům určitě ne, volili ho. I když se mladík vydával za komunistu, KSČ se distancovala od tohoto incidentu. Opakuji otázku "komu vadí Klaus ?" .

    OdpovědětVymazat
  2. O místo teď nikdo nepřijde, říká Kubice po střelbě
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=758839

    OdpovědětVymazat

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *