pondělí 28. ledna 2013

Zeman o svém pádu: Ze schodů mám fóbii!

Buď má Miloš Zeman (68) problémy s pitím, nebo má opravdu velkou smůlu. Jen za poslední dva týdny na veřejnosti dvakrát upadl a jednou ho ochránci raději skoro snesli ze schodů. A vysvětlení? Prý z nich má fobii!

Zatím naposledy se Zeman poroučel v sobotu večer, když jako čerstvě zvolená hlava státu přišel na rozhovor do televize. Nevšiml si, že o metr minul dva schody a místo na ně vykročil z asi půlmetru vysoké podesty do prázdna. Zastavila ho až pohovka, do které hřmotně žuchl.




„Nikdo z ochranky mne nezachránil, tedy musel jsem se zachránit sám. Na začátek práce této ochranky to není zrovna nejslavnější,“ stěžoval si pak v přímém přenosu.

Vzhledem k tomu, že Zeman už dříve Blesku přiznal denní spotřebu šesti sklenic vína a tří panáků tvrdého alkoholu, mohla by být příčina jeho vratké chůze vysvětlena. S jeho sklonem k pití se dá tušit, že vítězství neslavil na sucho. Jenže…

Zeman upadl na schodech i při odchodu z volební místnosti při prvním kole prezidentské volby. Tedy před dvěma týdny. A když ve čtvrtek odcházel z poslední televizní debaty, jeho ochránci ho ze schodů raději skoro snesli. To vše jsou navíc jen případy, kdy byly nablízku fotoaparáty!

Že by nezvládal alkohol Zeman opakovaně popřel. „Já, protože umím pít, jsem se ještě nikdy neopil,“ tvrdí s oblibou. Mluvčí Hana Burianová pak jeho nejistý pohyb vysvětlila opatrností po loňské operaci palce: „Je z důvodů někdejších problémů opatrnější, když jde po schodech.“

Pak je ovšem zvláštní, že i když je Zeman při chůzi opatrnější, přesto padá jako zralá hruška. Blesk proto radí ještě větší opatrnost, a to hlavně při zvedání skleniček. Víno či slivovice ještě nikomu krok nezpevnily.

Zdroj

1 komentář:

  1. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/212655-zeman-ma-dve-ochranky-ale-zachranovat-se-musel-sam/

    V článku je video. Stojí za zhlédnutí :D

    OdpovědětVymazat

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *