středa 7. srpna 2013

USA vyhlašují poplach válečným lodím a námořní pěchotě na Středním východě - US raises alert for warships, Marines in Mid-East

Ministr obrany Chuck Hagel přes CNN ohlásil, že uvažuje o vyslání speciálních amerických sil na Střední východ, aby byly připraveny na akce v případě nezbytnosti při teroristických útocích.

Americkým válečným lodím nařídili, aby vpluly do vod naproti Jemenu, který má být údajně zdrojem teroristické hrozby, která už od neděle uzavřela 19 amerických ambasád a konzulátů v muslimském světě.

I jednotkám mariňáků v jižní Itálii a ve Španělsku řekli, aby se držely v pohotovosti k provedení intervence.

Tyto přípravy přichází po obavách, že teroristická síť Al-Káida nebo její přidružené organizace plánují teroristické útoky,

Britský list The Guardian uvedl, že komunikace radikálů, kterou zachytila Národní bezpečnostní služba (NSA), byla na podobné úrovni před 11. zářím.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: debka.com

Defense Secretary Chuck Hagel is reported by CNN to be considering a special deployment of US forces in the Middle East ready for action if a terrorist attack makes it necessary. US warships have been ordered to sail into waters opposite Yemen, which is reported to be the source of the terrorist threat which has closed 19 US embassies and consulates in the Muslim world since Sunday. Marine units in southern Italy and Spain were also told to stand ready for intervention.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *