pondělí 22. října 2012

Češi spočítali vládě škrty i korupční skandály, píší nejen Arabové o senátních volbách

O finále senátních voleb v Česku informovaly o víkendu i zahraniční servery. Všimly si, že levice získala v Senátu ústavní většinu a že vláda Petra Nečase doplatila na snahy o reformy. Ale také na aféry svých členů.


Finále senátních voleb v České republice neuniklo pozornosti zahraničních zpravodajských serverů. Všimly si jich nejen portály v sousedních zemích, ale i v zámoří a v arabském světě.

Povětšinou přitom zrekapitulovaly, že česká levicová opozice si upevnila své pozice v Senátu, kde má nyní ústavní většinu. Polský server Gazeta Wyborcza však nezapomněl zdůraznit, že levice by se při případných změnách ústavy musela spoléhat na hlas Zemanovce Vladimíra Drymla.

Zámořské servery – americký Boston.com a kanadský Edmonton Journal - píší, že voliči dali najevo nespokojenost s reformami kabinetu Petra Nečase. „Voliči potrestali pravicovou vládu za nepopulární ekonomické kroky a škrtání,“ píší svorně.

Ománský server Oman Daily Observer navíc vypíchl, že čeští voliči neopomněli vládě spočítat i korupční skandály.

Webový portál slovenských Hospodárských novin vypíchl slova šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky o tom, že „lidé dali jasně najevo, že chtějí sociálnědemokratickou politiku“ a že sociální demokracie pod jeho vedením spustí „frontální útok na vládu Petra Nečase“. Chce docílit jediného: předčasných voleb, v kterých cítí obrovskou šanci na vítězství.

Autoři: pek
Zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *